Vissza a főoldalra

Tárolós kazánok a Remehától

Tárolós kazán
Calenta tárolós kazán

Tárolós kazán
Calora Tower

A kombinált gázkazánok igen elterjedtek ma Magyarországon. Ennek ellenére előfordulnak olyan igények, amikor célszerűbb egy beépített tárolós kazánt választani. A kombi kazánok legnagyobb hátrányaként azt szokták felróni, hogy az átfolyó rendszer miatt néha akár fél percet is várni kell a megfelelő hőmérsékletű meleg vízre. Erre a problémára kínálnak tökéletes megoldást a legmodernebb, beépített rétegtárolós kombi kazánok. A beépített tárolónak köszönhetően a meleg víz megnyitását követően azonnal megfelelő hőmérsékletű víz folyik a csapból. Ezek a készülékek általában falra szerelhető kivitelek – pl. Calenta 25L -, amelyeknél a tároló a kazán többi egységével együtt közös burkolat alatt helyezkedik el. Előnyük az egyszerű telepítés, a hagyományos indirekt tárolós megoldásokhoz képest elért kompaktabb méret, valamint a rétegtöltésnek köszönhető magasabb hatásfok.

Tárolós kazánok léteznek azonban álló kivitelben is. Itt közvetlenül a kazán alatt helyezkedik el a tároló, ami például a Remeha Calora kazán esetében három különböző térfogatban érhető el (100, 160, 220l). A beépített tároló lehetőséget teremt a gyorsabb meleg víz biztosítására azáltal, hogy a készülékben rendelkezésre áll egy előmelegített HMV puffer. A meleg víz használatakor a kazán azonnal elkezdi fűteni a tárolót, így ezek a kazánok gyorsabban készítik el a kívánt vízmennyiséget, mint a hagyományos fűtő kazán és a külső indirekt használati melegvíz tárolók.

Különösen ideális megoldást jelentenek olyan ingatlanokban, ahol a készülék látható helyen van (nem kazánhelyiségben), ugyanakkor az átlagosnál magasabb meleg víz komfortra van igény: pl. két fürdőszobás lakások esetében.

 

További információ a Remeha termékekről:
Kondenzációs kazán
Kombi kazán
Fűtő kazán
Melegvíz tároló

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT
<