Vissza a főoldalra

“Gázkazánok és gázkonvektorok cseréjével folytatódik az Otthon Melege Program”

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, az energiamegtakarítás ma Magyarországon is nemzeti érdek, így kormányzati pályázati támogatás is nyerhető bizonyos pótlólagos beruházásokra, amelyek csökkentik az energiafelhasználást. 2017-ben az Otthon Melege Program keretében már kifejezetten fűtéskorszerűsítési támogatás is megpályázható, így akik elnyerik a támogatást, jelentős költségmegtakarítással cserélhetik régi, elavult fűtési berendezéseiket energiatakarékos fűtési rendszerre:

„A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb, 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére – jelentette be Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. A legújabb alprogram célja a lakóépületekben illetve társasházi lakásokban található gázkazánok és gázkonvektorok cseréjének támogatása. A fűtőberendezések cseréje mellett a meglévő fűtési rendszer korszerűsítéséhez, a radiátorok cseréjéhez és a kivitelezéshez kapcsolódó járulékos munkálatokhoz – mint például kéményátépítés – igényelhető maximum 40 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 700.000 forint összegű vissza nem térítendő támogatás. Szabó Zsolt elmondta: a támogatási kérelmeket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek 2017. június 6-án 8:00 órától, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

A részletes Pályázati Útmutató megtekinthető a futeskorszerusites2017.nfsi.hu oldalon. 1

 

Jelenleg a leghatékonyabb és leghamarabb megtérülő pótlólagos, energiamegtakarítást célzó beruházás a meglévő kazánok időjárás-követő szabályzóval ellátott kondenzációs kazánra történő cseréje. Ráadásul a fűtéskorszerűsítési támogatás segítségével most akár 40%-kal csökkenthetőek a beruházással járó költségek. A Remeha segít megtalálni az otthonának, fűtési igényének és pénztárcájának megfelelő megoldást:


Tzerra Plus kombikazánok


Avanta Plus kombikazán


Calenta kombikazánok

Kelt: 2017.03.24.

cím,1Forrás: www.kormany.hu

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT
<