Vissza a főoldalra

Tárolós kazánok a Remehától

Tárolós kazán
Calenta tárolós kazán

Tárolós kazán
Calora Tower

A kombinált gázkazánok igen elterjedtek ma Magyarországon. Ennek ellenére előfordulnak olyan igények, amikor célszerűbb egy beépített tárolós kazánt választani. A kombi kazánok legnagyobb hátrányaként azt szokták felróni, hogy az átfolyó rendszer miatt néha akár fél percet is várni kell a megfelelő hőmérsékletű meleg vízre. Erre a problémára kínálnak tökéletes megoldást a legmodernebb, beépített rétegtárolós kombi kazánok. A beépített tárolónak köszönhetően a meleg víz megnyitását követően azonnal megfelelő hőmérsékletű víz folyik a csapból. Ezek a készülékek általában falra szerelhető kivitelek – pl. Calenta 25L -, amelyeknél a tároló a kazán többi egységével együtt közös burkolat alatt helyezkedik el. Előnyük az egyszerű telepítés, a hagyományos indirekt tárolós megoldásokhoz képest elért kompaktabb méret, valamint a rétegtöltésnek köszönhető magasabb hatásfok.

Tárolós kazánok léteznek azonban álló kivitelben is. Itt közvetlenül a kazán alatt helyezkedik el a tároló, ami például a Remeha Calora kazán esetében három különböző térfogatban érhető el (100, 160, 220l). A beépített tároló lehetőséget teremt a gyorsabb meleg víz biztosítására azáltal, hogy a készülékben rendelkezésre áll egy előmelegített HMV puffer. A meleg víz használatakor a kazán azonnal elkezdi fűteni a tárolót, így ezek a kazánok gyorsabban készítik el a kívánt vízmennyiséget, mint a hagyományos fűtő kazán és a külső indirekt használati melegvíz tárolók.

Különösen ideális megoldást jelentenek olyan ingatlanokban, ahol a készülék látható helyen van (nem kazánhelyiségben), ugyanakkor az átlagosnál magasabb meleg víz komfortra van igény: pl. két fürdőszobás lakások esetében.

 

További információ a Remeha termékekről:
Kondenzációs kazán
Kombi kazán
Fűtő kazán
Melegvíz tároló

<