Vissza a főoldalra

Calenta tárolós kazán

A Remeha Calenta teljesen új fejlesztésű fali kondenzációs gázkazáncsalád. Nagyon kevés karbantartást igényel, valamennyi alkatrész egyszerűen elérhető, és szinte minden segédeszköz igénybevétele nélkül javítható.

A készülék kiemelkedően csendes üzemű, és a folyamatos fordulatszabályzású szivattyúnak köszönhetően áramfelvétele is nagyon alacsony. A Calenta 25L tárolós kazán a használati melegvizet korszerű rétegtárolós technológiával állítja elő. A melegvíz elvétele mindig a tároló legfelső részéből történik, ahol a HMV készítés megkezdése utáni első perctől kezdve megfelelő hőmérsékletű víz áll rendelkezésre. Ez a módszer a kondenzációs technológiával párosítva mintegy 15%-kal jobb hatásfokot eredményez a HMV előállítás terén összehasonlítva az indirekt fűtésű HMV tárolókkal.

A korszerű személyautókhoz hasonlóan a Calenta is jelzi a megelőző karbantartás idejét.

A tárolós kazán nagy teljesítményéről a teljesen egyedülálló kompakt, öntött, monoblokk Al-Si hőcserélő gondoskodik, amelynek hőátadása 7x jobb, mint a megszokott INOX hőcserélőké! Ennek eredménye többek között a minimális várakozási idő és igen gyors és bőséges melegvíz-ellátás, egyenletes hőmérsékleten. A tesztek tanúsága szerint az iSense szabályozóval kombinálva a Calenta nyújtja osztályában a legjobb éves HMV hatásfokot: 91,4%. A névleges fűtőteljesítmény akár 5 kW-ra leszabályozható.

Remeha Calenta és Remeha iSense: A győztes kombináció!
A Remeha Calenta olyan intelligens szoftverrel rendelkezik, amely folyamatosan ellenőrzi a készülék teljesítményét, valamint egy világos, kék háttérfényű LCD-kijelző is található rajta, amelyről leolvashatók az állapotjelentések. A Remeha új szobai szabályozójával, az iSense-zel kombinálva a Calenta akár a nappaliban is tájékoztatja a felhasználót. A Calenta és az iSense kényelmes  kombinációt képez, a felhasználó és az üzembe helyező számára egyaránt. A Remeha iSense időjárásfüggő szabályozóként is használható, teljes egészében a Calenta-ba építve helyiséghőmérséklet kompenzációval. A tárolós kazán és a szabályozó ekkor egyetlen egységet képez.

A legátgondoltabb kivitel

A Remeha Calenta sorozat egy kondenzációs technológiával működő, magas hatásfokú, fali gázkazán sorozat.

A sorozat tagjai:

Calenta 25L: Fűtés és használati melegvíz előállítás, beépített 40 literes rétegtárolóval

A termék megfelel az ErP direktíva követelményeinek.

Modulációs szivattyút tartalmaz.

<